Letartóztatta a bíróság a tószegi kettős emberölés gyanúsítottját, aki korábban saját házát is felgyújtotta

Megosztás

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozta az ügyészség egy 58 éves tiszasülyi férfi letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi a január 15. napját megelőző egy hétben, Tószegen, az őt otthonukba befogadó férfit és élettársát álmukban azért, hogy őket megölje, a fejüket fejszével és konyhakéssel ütlegelte. A férfi mindezt azért tette, mert az ott lakó nő előző nap felszólította őt, hogy a lakhelyükről költözzön el.

A bántalmazás következtében a férfi és a nő is a helyszínen életüket vesztették.

A férfi ezután a helyszínről január 15-én ismeretlen helyre távozott, őt elfogatóparancs alapján tudta csak kézre keríteni a rendőrség.

Az ügyészség indítványa szerint a hatóságok elől elrejtőző férfi esetében, figyelemmel a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, jellegére, a kiszabható büntetés nagyságára (10-20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés), valamint arra, hogy a férfi a korábban, 2023 szeptemberében a saját lakóházát felgyújtotta, így bejelentett lakhelye lakhatásra nem is alkalmas, megalapozottam lehet tartani a szökésétől, elrejtőzésétől.

A bíróság január 19-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását.

A férfi a bíróság végzését tudomásul vette, védője azonban fellebbezést jelentett be azzal szemben, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Kapcsolódó cikkek